فهرست مطالب
- 1 فضای سبز منزل را چطور طراحی کنیم؟
- 1.1 ایجاد فضای سبز در خانه چه مزایایی دارد؟
- 1.2
- 1.3 چگونه ایده های طراحی فضای سبز منزل را به دست آوریم؟
- 1.4 طراحی فضای سبز روف گاردن چگونه انجام میشود؟
- 1.5 اصول طراحی فضای سبز منزل شامل چه مواردی هستند؟
- 1.6 چگونه فضای سبز بالکن را اجرایی کنیم؟
- 1.7 گیاهان چه کمکی به طراحی منزل میکنند؟
- 1.8 ساده ترین راه برای ایجاد فضای سبز در خانه چیست؟
فضای سبز منزل را چطور طراحی کنیم؟
خانهها محلی برای رسیدن به آرامش خاطر، آرامش روح و جسم هستند؛ ما از تکنیکها و وسایل متعددی استفاده میکنیم، تا در خانه خودمان بیشتر از هر زمانی احساسات خوب را تجربه کنیم. یکی از مهمترین ابزارها برای رسیدن به چنین آرامشی، فضای سبز درون خانه یا منزل است. ممکن است این فضای سبز در بالکن / تراس، حیاط، پشت بام یا در فضای داخلی شما طراحی شده باشد؛ جا و مکان اهمیتی ندارد، مسئله مهم، وجود چنین مکانی است. در این گفتگوی مختصر، تلاش میکنیم تا توجه شما را به قسمتهایی از خانه که برای طراحی فضای سبز منزل مناسب هستند جلب کنیم و نکات مهمی را درینباره به شما بیاموزیم.
ایجاد فضای سبز در خانه چه مزایایی دارد؟
این سوال بسیاری از کسانی است که دیدگاه دقیقی درباره تاثیرات فضای سبز بر انسان ندارند و تصور میکنند که گل و گیاههای موجود در محیط، صرفا یک جنبه تزیینی دارند.
طراحی یک فضای سبز در خانه، از جهات متعددی ارزشمند و توجهکردنی است. فضای سبز، علاوه بر تاثیرات ناخودآگاه روحی، موجب شادابی جسمی شما خواهد شد و در نهایت، احساس آرامش و امنیت بیشتری را به شما القا خواهد کرد. اگر دقت کرده باشید، همه خانهها دارای تلوزیون یا یخچال هستند؛ فضای سبز خانگی نیز به اندازه چنین وسایلی مهم و حیاتی است. البته تفاوت آن با وسایل دیگر، در این مسئله است که فضای سبز روح شما را پرورش میدهد.
چگونه ایده های طراحی فضای سبز منزل را به دست آوریم؟
راهکارها و روشهای متعدی برای رسیدن به ایدههای ناب در طراحی فضای سبز وجود دارد؛ یکی از بهترین روشها برای رسیدن به ایده مناسب، یادگیری اصول اجرای فضای سبز است. برای رسیدن به این هدف، مقاله “اصول اجرای فضای سبز” را با دقت بخوانید.
علاوه بر راهکار بالا، روشهای دیگری هم برای رسیدن به ایدههای طراحی فضای سبز منزل وجود دارد؛ میتوانید با دیدن تصاویر موجود در اینترنت که مربوط به طراحیهای فضای سبز هستند، خلاقیت ذهن خود را فعال کنید؛ البته به این نکته توجه داشته باشید که در طراحی خانگی فضای سبز، ابزار و وسایل کمتری برای پیاده کردن طرحهای خود داریم، در نتیجه طرح اجرا شده، تا حدودی سادهتر از طرحهای اینترنتی خواهد بود.
در ادامه، نمونههایی از طراحیهای اصولی فضای سبز مختص خانه را تحلیل خواهیم کرد، تا ذهن ایدهپردازتان روشن شود.
المانهای بهکار رفته در این تصویر: صندلی و میز، گل و گیاه، آبنما و یک باغچه هرسشده.
مهمترین قسمت این طراحی، آبنما است که جلوه خاصی به تصویر داده و در نقطه کانونی قرار گرفته است؛ اما اجازه بدهید باقی المانها را هم بررسی کنیم. کف این حیاط خلوت، پارکت یا سنگفرش خاصی ندارد اما در پشت دیگر طراحیها، یعنی گیاهان، آبنما و پلهها پنهان شده است. علاوه بر کف، باغچه هم کاملا معمولی است؛ سنگچین خاصی ندارد، از گیاهان گرانقیمت در آن استفاده نشده؛ صرفا یک باغچه سرسبز و هرسشده است.
المانهای بهکار رفته: صندلی، گلدانهای چوبی سفارشی، کفپوش چوبی، یک درختچه و گل و گیاه.
نقطه عطف این طراحی، هماهنگ شدن سه عنصر صندلی، کفپوش و گلدانهای سفارشی است. البته این نکته را هم باید بگوییم که این طراحی در کمهزینهترین حالت ممکن انجام شده ولی این کمهزینه بودن، اصلا به چشم نمیآید. چرا؟ چون طراح این تصویر، المانها را به بهترین شکل کنار هم قرار داده. البته این نکته هم شایان توجه است که ممکن است در موقعیت مکانی شما، گلهایی با این رنگ رشد نکند؛ در کل، این مسئله را بخاطر داشته باشید که گل و گیاه فضای سبز منزل خود را حتما باید مطابق با موقعیت جغرافیایی شهرتان انتخاب کنید.
المانهای بهکار رفته: گلدان در سایزهای متفاوت، استند چوبی، کفپوش چوبی، صندلی و میز و صندلی راحتی.
این طرح هم مانند طرح قبلی، در کمال سادگی اتفاق افتاده است؛ دقت کنید که هیچ آیتم گرانقیمتی در این دو طراحی به کار نرفته است؛ احتمالا بیشترین هزینه صرف کفپوش چوبی شده است. همچنین این نکته را در نظر داشته باشید که گلدانها حتما باید به نحوی چیده شوند که آبیاری آنها آسان باشد. این مسئله را هم از خاطر نبرید که باید گلها را بر اساس شرایط رشدشان در چیدمان قرار دهیم. گلهایی که در تابش زیاد خورشید از بین نمیروند، در لبه بالکن و بقیه در سایه قرار بگیرند.
طراحی فضای سبز روف گاردن چگونه انجام میشود؟
برای دریافت یک آموزش عملی دقیق در راستای طراحی روف گاردن، به مقاله “فضای سبز روف گاردن” مراجعه کنید.
اصول طراحی فضای سبز منزل شامل چه مواردی هستند؟
طراحی فضای سبز منزل ، اصول و قوانین مخصوص به خود را دارد؛ در قسمتهای قبلی این گفتگو مقالهای را معرفی کردیم که کارشناسان ما در آن، اصول اجرای فضای سبز را بررسی کردهاند. ما در این بخش میکوشیم تا این اصول را بصورت خلاصه، به شما معرفی کنیم؛ به مطالب این بخش، به چشم یک آموزش گام به گام، نگاه کنید.
اصل اول: بررسی و شناسایی نیازها؛
بسیار مهم است که شما در اولین قدم طراحی خود، نیازهایتان را بر روی یک تکه کاغذ بنویسید؛ به طور مثال:
- من به یک صندلی تاشو در بالکن نیاز دارم؛
- من به یک بالکن پر از گل نیاز دارم؛
- من به یک اتاق سبز برای کودکم نیاز دارم؛
- من به یک تاب در حیاط نیاز دارم.
نوشتن نیازها این امکان را به شما میدهد که طراحی خود را هدفمندتر دنبال کنید. زمانیکه نیاز شما ایجاد یک آیتم خاص، مثلا آبنما باشد، میتوانید آن آبنما را در مرکز طرح قرار دهید و با اصول و روشهای خاصی آن را زیباتر جلوه دهید. پس حتما نیازهای خود را یادداشت کنید.
اصل دوم: آنالیز نیازها؛
این مرحله از طراحی، با اتفاقات تلخ و شیرین همراه است؛ در این قسمت، باید هر یک از نیازهای خود را از جوانب متعدد بررسی کنید. مثلا اگر نیاز دارید که یک آبنما طراحی کنید، باید بررسی کنید که
- ساخت یک آبنما چه هزینهای خواهد داشت؟
- آیا مساحت کافی برای چنین طرحی را دارم؟
- آیا سیستم آبرسانی مناسب را دارم؟
- آیا توانایی طراحی یک آبنما را دارم؟
ممکن است پس از آنالیز یک طرح، به این نتیجه برسید که عملی کردن آن غیر ممکن است؛ در چنین وضعیتی، باید آن طرح را از لیست خود خط بزنید و به سراغ طرحهای دیگر بروید.
اصل سوم: تبدیل نیازها به طرح؛
حالا که نیازهای معقول خود را دسته بندی کردهاید، وقت آن رسیده است که هرکدام را در یک طراحی کلی بگنجانید. مثلا اگر در دفتر خود نوشتهاید
- من یک میز برای مطالعه میخواهم.
باید در طراحی خود، جای یک میز را مشخص کنید و در لیست خرید خود نیز، خرید یک میز را بنویسید.
این مرحله از طراحی، کمک میکند که از ایده کلی خود یک نقشه بسازید و هر آیتم را در جای مخصوصی قرار دهید. با رعایت این نکته، وحدت کلی کار شما حفظ میشود و یک برنامه مدون هم به دست میآید؛ یعنی دقیقا متوجه میشوید که چکار باید بکنید.
اصل چهارم:ارتقای طرح؛
نیازها را به یک طرح تبدیل کردیم؛ حالا نوبت آن رسیده است که طرح خود را کامل کنیم. در قسمت قبلی، فقط نیازهای خود را در نقشه قرار دادیم. یعنی اگر نیازمان طراحی یک میز بود، صرفا یک قسمت از نقشه را به میز اختصاص دادیم؛ در این بخش، باید تصمیم بگیریم که با قسمتهای خالی نقشه چکار کنیم. به عنوان نمونه: اطراف میز را با چه روشهایی بیاراییم یا بقیه نقشه را با چه المانهایی پر کنیم. میتوانید از مواردی مانند باکسهای گل و گیاه، چمن مصنوعی، انواع درختچه و انواع نورپردازیها برای ارتقا نقشه خود استفاده کنید.
اصل پنجم: بومی سازی ایدهها؛
این قسمت از طرح، مخصوص کسانی است که قصد دارند با دستان خودشان، فرایند طراحی فضای سبز منزل را به انجام برسانند؛ نکته اینجاست که برخی از علاقهمندان به فضای سبز، ترجیح میدهند که طرح خود را به یک گروه اجراکننده بسپارند و با خیال راحت، پیاده شدن آن را مشاهده کنند. پیشنهاد مجموعه چمنزار به شما، ترکیبی از این دو رفتار است؛ در یک تصمیم هوشمندانه، باید قسمتی از طرح خود را به کارشناسان طراحی بسپارید و قسمت دیگر را خودتان طراحی کنید. مثلا اگر قصد دارید که در طرح خود از یک آلاچیق استفاده کنید،
- یک آلاچیق آماده بخرید
- یا ساخت آن را به عهده متخصصان بگذارید
ولی قسمتهای دیگر مانند گلکاری و محوطهسازی حیاط را خودتان بر عهده بگیرید.
چگونه فضای سبز بالکن را اجرایی کنیم؟
مجموعه چمنزار، در مقاله دیگری بصورت مفصل درباره فضای سبز بالکن صحبت کردهاند؛ با کلیک بر لینک “فضای سبز بالکن” به این صفحه منتقل خواهید شد.
گیاهان چه کمکی به طراحی منزل میکنند؟
ما به خوبی میدانیم که یکی از پرکاربردترین آیتمها در طراحی فضای سبز، گیاهان، گلها و گلدانها، درختچهها و چمن مصنوعی و طبیعی هستند. اما سوالی که ممکن است برای برخی پیش بیاید، این است که گیاهان چه کمکی به طراحی فضای سبز منزل میکنند؟
گیاهان نقشهای ریز و درشت زیادی در طراحی ما دارند؛ نکته اصلی این است که شما با این نقشها به خوبی آشنا بشوید؛ مهمترین نقشهای گیاهان را در این بخش معرفی خواهیم کرد:
-
بخشبندی فضای موجود؛
یکی از مهمترین کاربردهای پنهان گیاهان ردیفی، بخشبندی است. تصور کنید که قصد دارید یک پشت بام بزرگ را به سه بخش تقسیم کنید؛
- بخش کبابپز یا باربیکیو؛
- بخش مبلمان؛
- بخش ورودی.
انتخابهای متعددی برای جدا کردن این سه بخش در دست دارید؛ میتوانید از حایلهای چوبی یا دیوارهای کاذب استفاده کنید. اما نکته اینجاست که هیچ چیزی به اندازه گل و گیاه، با یک پشت بام سبز هماهنگ نخواهد بود. احتمالا گلدانهای بزرگ یا گلهای ردیفی کاشته شده، انتخابهای بهتری برای جدا کردن این بخشها باشند؛ چراکه:
- اولا حالتی مصنوعی به فضا نمیدهند
- دوما با محیط به بهترین شکل هماهنگ هستند.
-
برجسته سازی؛
نقش دیگر گیاهان، برجسته سازی یک آیتم خاص است؛ اگر در طراحی خود، یک آیتم خاص دارید، مثلا یک آبنما، آلاچیق، اتاق شیشهای یا یک تاب، و قصد دارید این آیتم را به نحوی طراحی کنید که هر کسی با قدم گذاشتن در فضای سبز شما، جذب آن شود، بهتر است از تکنینک برجسته سازی استفاده کنید. برجسته سازی با عوامل متعددی اتفاق میافتد؛ یکی از این عوامل، استفاده دقیق و حسابشده از گیاهان و گلدانها در اطراف آن آیتم مخصوص است.
ساده ترین راه برای ایجاد فضای سبز در خانه چیست؟
ما در این گفتگو، تلاش زیادی کردیم که راهکارها و شیوههای متنوعی برای طراحی فضای سبز به شما ارائه دهیم؛ اما همه این آموزشها برای عزیزانی بود که قصد دارند فضای سبز خود را، بصورت دستی طراحی کنند. گروهی دیگر از علاقهمندان به طبیعت، ترجیح میدهند که پروژههای طراحی خود را به شرکتهای متخصص بسپارند؛
مثلا:
- طراحی آلاچیق را به یک شرکت
- و طراحی آبنما را به یک شرکت دیگر
البته فراموش نکنید که برای دست یافتن به ساده ترین راه برای ایجاد فضای سبز در خانه، باید ابتدا به سراغ یک طراح داخلی بروید و پس از آن، طراحی پیشنهاد شده را به کارفرمایان بسپارید. اگر قصد طراحی یک فضای سبز اصولی و زیبا را دارید، مطمئنا از چمن مصنوعی هم استفاده خواهید کرد؛ فراموش نکنید که مجموعه چمنزار با یک کادر تخصصی، آماده ارائه انواع خدمات حضوری به شما عزیزان است. کافی است که لینک “تماس با ما” را دنبال کنید و با کارشناسان ما تماس بگیرید.
سخن آخر
خانه قسمتهای متنوعی برای طراحی فضای سبز دارد؛ بالکن، حیاط، باغچه و پشت بام بهترین قسمتها برای ایجاد یک فضای سبز خصوصی هستند. در این گفتگو، کوشیدیم تا پرتکرارترین سوالات شما درباره فضای سبز منزل را پاسخ دهیم. در قسمتی از آن، اصول طراحی فضای سبز را بررسی کردیم و در قسمتی دیگر، به نقش گیاهان در طراحی پرداختیم؛ در ادامه هم نکات تکمیلی را بصورت مختصر اما دقیق توضیح دادیم.
محصولات شرکت چمنزار
چمن مصنوعی ماهونیا ۲۵ میل پهن
چمن مصنوعی آبی و سبز مونوپات ۱۰ میل
چمن مصنوعی FG PRO/G (صحرا سبز) – ۲۵ میل
چمن مصنوعی PP 20/G (یاس) – ۸ میل
چمن مصنوعی TG PRO/G (پات سبز) – ۱۵ میل
مت تمرینی مینی گلف
چمن مصنوعی دنیز – ۲۵ میل
چمن مصنوعی دانژه – ۳۰ میل
چمن مصنوعی MG 80/G ماهونیا ملانژ ۱۵ میل
چمن مصنوعی MS PRO 140/G (الیاف هلندی-زبرا) – ۵۰ میل
چمن مصنوعی PP 20/G (فیروزه) – ۱۱ میل
دستگاه فرچه زنی چمن مصنوعی
چمن مصنوعی mono putt (مونو پات) – سبز ۱۵ میل
چمن مصنوعی TG PRO/R (پات قرمز) – ۱۵ میل
چاله و پرچم گلف