چمن مصنوعی در ورزشگاه‌ های جهان

چمن مصنوعی در ورزشگاه

حرفه ای‌ها، روی چمن مصنوعی می دوند!

چمن مصنوعی  ، مخصوص زمین های بازی کودکان نیست بلکه امروزه، چمن مصنوعی در ورزشگاه‌ های جهان، اعم از ورزشگاه های بزرگ یا کوچک، مورد استفاده قرار می گیرد. چمن مصنوعی به دلیل جذابیت دیداری که به دلیل تنوع رنگ دارد و نشاطی که به محیط اطراف خود می دهد، برخی را دچار این تصور می کند که احتمالا کاربردی کودکانه و فانتزی دارد، درحالی که واقعیت این است که چمن مصنوعی، کارکردهایی بسیار جدی و مهم دارد که از آن جمله می توان به نقش تعیین کننده چمن مصنوعی در ورزشگاه های جهان اشاره کنیم. شما در سایت چمنزار، مطالب متنوعی در مورد کاربرد انواع چمن مصنوعی در محیطهای آموزشی و تفریحی خوانده اید اما حالا می خواهیم شما را با یکی از کارکردهای مهم و جدی چمن مصنوعی آشنا کنیم.

چمنزار به عنوان مرجع اطلاعات برای آشنایی با انواع چمن مصنوعی، در این مطلب به شما نشان می‌دهد که یکی از مهم‌ترین کاربردهای چمن مصنوعی، استفاده از آن در ورزشگاه‌های محبوب و شناخته شده جهان است.

تاریخچه چمن مصنوعی در ورزشگاه های جهان

تاریخچه چمن مصنوعی در ورزشگاه های جهان، جالب و خواندنی است.

اولین بار در سال ۱۹۶۰ از چمن مصنوعی در ورزشگاه‌ هاستون آسترودام در ایالت متحده آمریکا استفاده شد.

چمن مصنوعی در ورزشگاه‌

اما ظاهر آن با چمن امروزی کمی متفاوت تر بود. جنس این چمن از نایلون بود و هنگام برخورد بازیکنان با آن، آسیب دیدگی بدی به جای می گذاشت. در سال ۱۹۸۰ چمن مصنوعی از جنس پلی پروپیلن با مقاومتی کمتر از نایلون برای کاهش احتمال صدمات ناشی از برخورد با چمن، تولید شد. در نهایت در سال۱۹۹۰ با استفاده از پلی اتیلن در تولید چمن مصنوعی، یک زمین مناسب برای بازیکنان فراهم شد. امروزه، در بسیاری از ورزشگاه های جهان از چمن مصنوعی استفاده می شود. کارایی، امنیت بازیکنان، نگهداری و مراقبت آسان، دلایل عمده برای استفاده از چمن مصنوعی در ورزشگاه‌های جهان است. در ادامه، نگاهی داریم به ورزشگاه‌های معروفی که برای پوشش سطوح کف، از چمن مصنوعی استفاده کرده‌اند.

ورزشگاه ژیلت

چمن مصنوعی در ورزشگاه‌

این ورزشگاه در سال ۲۰۰۲ در ماساچوست ایالت متحده آمریکا ساخته شد. ظرفیت این ورزشگاه حدود ۶۸ هزار نفر است. یکی از ویژگی‌های متفاوت این ورزشگاه، ساخت یک پل و  فانوس دریایی در ورودی این ورزشگاه است که نماد اصلی آن محسوب می‌شود. از زمان احداث ورزشگاه تا سال ۲۰۰۶، از چمن طبیعی برای زمین این ورزشگاه استفاده شده بود. اما در سال ۲۰۰۶ پس از بارش شدید باران و تخریب چمن زمین، چمن مصنوعی جایگزین آن شد. با این حال در سال ۲۰۱۰ با توجه به تغییر استانداردهای فیفا، چمن زمین به چمن مصنوعی فوتبالی تغییر کرد. در حال حاضر، برخی ورزشگاه‌های جهان، تلفیقی از چمن مصنوعی و طبیعی را مورد استفاده قرار می‌دهند. در واقع استفاده از چمن مصنوعی در ورزشگاه های جهان، تابع قوانین و متناسب با کارکردهای هر ورزشگاه می‌تواند متفاوت باشد. کارکردهای متنوع چمن مصنوعی را می‌توانید در بخش‌های مختلف سایت چمنزار، مطالعه کنید.

ورزشگاه سنچوری لینک فیلد

چمن مصنوعی در ورزشگاه‌

استفاده از چمن مصنوعی در ورزشگاه‌ «سنچوری لینک فیلد» اولین بار در سال ۲۰۰۲ اتفاق افتاد. ورزشگاه سنچوری فیلد، با ظرفیت ۷۲ هزار نفر، ورزشگاهی چندمنظوره است که در ایالت واشنگتن قرار دارد. این اولین ورزشگاه در میان ورزشگاه‌های لیگ ملی فوتبال آمریکا بود که از چمن مصنوعی در زمین خود استفاده کرد. دلیل اصلی استفاده از چمن مصنوعی، نگهداری آسان آن بود. برای بارانهای شدید منطقه سیتل، انتخاب چمن مصنوعی به دلیل مقاومت بالا در برابر باران و برف، گزینه‌ای بسیار مناسب بود.

ورزشگاه مارسل پیکوت

چمن مصنوعی در ورزشگاه‌

می توانید در سایت «چمنزار» مطالبی را مطالعه کنید که از مقاومت و میزان استقامت انواع چمن مصنوعی سخن گفته است. انتخاب گزینه چمن مصنوعی در ورزشگاه‌ های جهان، در مواردی تحت تاثیر میزان بهرمندی هر ورزشگاه از امکانات به روز و مدرن نیز هست. مثلا ورزشگاه «مارسل پیکوت»، یک ورزشگاه  ۲۰ هزار نفری در فرانسه است که در سال ۱۹۲۶ ساخته شد اما این ورزشگاه در سال ۲۰۰۳ به طور کامل بازسازی و در شکلی جدید ظاهر شد. در جریان به روز رسانی امکانات این ورزشگاه، از چمن مصنوعی استفاده شد و در حال حاضر، این ورزشگاه از جمله ورزشگاه‌های فرانسه به حساب می‌آید که در آن از چمن مصنوعی استفاده شده است.

ورزشگاه دینو مانوزی

چمن مصنوعی در ورزشگاه‌

.داستان استفاده از چمن مصنوعی در ورزشگاه‌های جهان، وقتی به سراغ قدیمی‌ترین بناهای ورزشی جهان می‌رود، جذابیت مضاعفی پیدا می‌کند. شاید بتوان ورزشگاه «دینو مانوزی» را جزو یکی از بناهای قدیمی کشور ایتالیا محسوب کرد.ساخت این ورزشگاه به سال ۱۹۵۷ برمی گردد. در ابتدا این ورزشگاه فاقد صندلی بود و فقط دارای دو سکو برای تماشاچیان بود. در سال ۱۹۸۸ این ورزشگاه به طور کامل بازسازی شد و در سال ۲۰۱۱ پای چمن مصنوعی برای نخستین بار به این ورزشگاه باز شد و این ورزشگاه قدیمی را به یک ورزشگاه مدرن و امروزی تبدیل کرد. چمن مصنوعی، ظرفیت آن را دارد که چشم انداز یک محوطه را به طور کل، متحول کند. اینکه بهره گرفتن از چمن مصنوعی، چه تاثیراتی در به روز جلوه دادن چشم انداز محیط دارد، موضوعی است که در سایر سرفصل‌های سایت چمنزار می‌توانید مطالب جذابی در مورد آن بخوانید.

ورزشگاه زوزدا

چمن مصنوعی در ورزشگاه‌

استفاده از چمن مصنوعی در ورزشگاه‌ های جهان، تابع شرایط اقلیمی نیز هست. ورزشگاه ۱۷ هزار نفری «زوزدا»، در شهر پرم روسیه در سال ۱۹۶۹ ساخته شد. شهر پرم، اکثر اوقات ابری و زمستان های طولانی و برفی دارد. پس بدون شک چمن مصنوعی می‌توانست انتخابی مناسب برای ورزشگاه زوزدا باشد. در سال ۲۰۰۵ برای اولین بار چمن مصنوعی در این ورزشگاه نصب شد تا شرایط برای بازیکنان راحت تر از قبل باشد.

نگهداری چمن مصنوعی در ورزشگاه‌ها

امروزه استادیوم های ورزشی، به دلیل نگهداری آسان و ایجاد شرایط ایمن‌تر برای بازیکنان، مشتری ثابت چمن مصنوعی در ورزشگاه‌ هستند و این یعنی تجربه یک ورزش حرفه ای و ایمن. در عین حال، روش‌های نگهداری چمن مصنوعی، شامل انواع توصیه‌ها و نکاتی است که می‌توانید به طور مبسوط و مفصل، در صفحات چمنزار به مطالعه آنها بپردازید.

0 thoughts on “چمن مصنوعی در ورزشگاه‌ های جهان

    • عاطفه رضاخواه میگوید:

      سلام دوست عزیز. ممنون از نظرتون
      اما در این باره باید گفت؛ این مشکل بیشتر در نسل اول چمن مصنوعی ها بود و الان در نسل سوم از الیاف و موادی مانند گرانول استفاده میشه که به نرم تر شدن و ضربه گیر بودن چمن مصنوعی کمک میکنه.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

enemad-logo