مزایای چمن مصنوعی
باتوجه به روند رو به افزایش جمعیت و توسعه مناطق شهری ایجاد فضاهای تفریحی و ورزشی بسیار بیشتری موردنیاز است. از طرف کاشت و نگهداری چمن طبیعی بسیار پرهزنیه میباشد، به همین دلایل بسیاری به چمن مصنوعی روی آوردهاند.
میتوانیم مزایای چمن مصنوعی را به شرح زیر بیان کنیم:
یکی دیگر از مزایای چمن مصنوعی امکان استفاده در سطوحی که بستر آن ایزوگام، آسفالت، قیرگونی و پوششهای مشابه که حاوی قیر میباشند است. نمیتوان از چسب معمولی استفاده کرد و بهجای آن از چسبهای دو جزئی یا دو پایه پلی اورتان استفاده میشود.
چمن مصنوعی نسل چهارم به دلیل برخورداری از مواد بازتاب دهنده پرتوی فرابنفش نور خورشید، بخش عمده این طیف را بازتاب داده و مقدار بسیار کمی جذب میکند. به همین دلیل مقاومت و دوام ماده پلی پرو پیلین(نخ چمن مصنوعی) موجود در رشته های چمن نسبت به تابش آفتاب بسیار بالاست.
مهمترین ویژگیهایی که باعث گردیده است تا چمن مصنوعی بتواند به عنوان یک جایگزین جدی در برابر چمن طبیعی عرض اندام نماید عبارتند از:
• حذف و کاهش بسیاری از هزینهها از جمله هزینههای بذر و کاشت، کود، آبیاری و سیستم آب رسانی، وجین و چمن زنی، سم و دفع آفات، ترمیم و اصلاح و تجدید کاشت. طبق بررسیهای آماری به عمل آمده هزینههای نگهداری چمن مصنوعی با احتساب دوره عمر مفید ۱۰ ساله در حدود ۱۰٪ هزینه های چمن طبیعی میباشد.
• اساسی ترین مزیت استفاده از چمن مصنوعی در مقایسه با چمن طبیعی قابلیت استفاده دائمی و همیشگی از آن است. یک زمین ورزشی با چمن طبیعی در اکثر مناطق آب و هوایی تنها برای ۳۵۰ ساعت در سال قابلیت بازی دارد زیرا برای حفظ کیفیت چمن طبیعی احتیاج به نگهداری مداوم و استراحت و تنفس کامل پس از یک بازی دارد. چنانچه به ازای هر دو ساعت بازی چمن طبیعی نیازمند ۲۴ ساعت تنفس است. درحالیکه از یک زمین چمن مصنوعی میتوان در سال تا ۴۰۰۰ ساعت به طور مفید استفاده نمود. لازم به ذکر است زمینهای چمن طبیعی در مواقع آبیاری و مدتی پس از آن و نیز در مواقع بارندگیهای شدید قابل بازی نمیباشند در حالیکه این محدودیت روی زمینهای چمن مصنوعی وجود ندارد.
• یکنواختی سطح زمین باعث میگردد تا خطاهای ناشی از عیوب زمین در حین بازی به صفر برسد. بر روی زمینهای چمن مصنوعی بهترین کنترل بر توپ اعمال شده و حرکت متقابل بازیکن و توپ عالی و روان است. در چمن طبیعی رشد غدهای و متراکم و ایجاد توده ریشه باعث ناهمواری زمین و ایجاد اشکال در بازی و انحراف توپ میشود.
• مقاومت زیاد در مقابل عوامل جوی و تنشهای ناشی از حرکات فیزیکی بازیکنان که این امر باعث میگردد تا طول عمر مفید چمن مصنوعی نسبت به زمینهای مشابه چمن طبیعی بسیار بیشتر باشد.
• ویژگی دیگری که برای چمن مصنوعی حائز توجه میباشد که البته این ویژگی صرفاً برای کشورهای نظیر ایران که در نقاط خشک جغرافیائی قرار گرفتهاند، به عنوان یک ویژگی تلقی میگردد، بحث کم آبی و عدم نیاز جدی این محصول به آب میباشد که این امر در یک نگاه کلان نگر در کشوری مثل ایران که واقعاً از دیدگاه منابع آبی در محدودیت جدی واقع میباشد، میتواند صرفه جویی وسیع و هنگفتی را به وجود آورد.
• میتوان برای پوششهای مناظر مصنوعی و زیباتر شدن طراحیهای داخلی و خارجی استفاده نمود.
نظرات کاربران