چمن مصنوعی مهدکودک در کنار زیبایی و نشاطی که در محیط بازی کودکان به وجود میآورد فضا را برایشان ایمنتر و سرسبزتر می نماید؛ که این مهم باعث بالا رفتن حس پویایی کودکان می شود.
بالا بودن حس پویایی کودکان که این روزها با ایده پویاسازی حیاط مهد کودک ها مطرح گردید همان اصل مهم میباشد که باعث رشد فکری آنها میشود. کودکان دوست دارند روی چمنهای مصنوعی قدم بزنند. انتخاب چمن مصنوعی مناسب، موجب بالا رفتن زیبایی و ایمنی در حیاط مهدکودک میگردد.
چمن مصنوعی مهدکودک باید دو ویژگی بسیار مهم بهداشت و ضربهپذیری را دارا باشد. اما این که چه چمن مصنوعیهایی میتوانند به بهترین شکل این ویژگی را تامین کنند در ادامه به آن اشاره خواهیم کرد.
به طور کلی اگر چمن مصنوعی مهدکودک دارای تراکم بالایی باشد الیاف آن نسبت به چمن مصنوعیهای کم تراکم ایستایی بیشتری دارند و همین موضوع به آنها کمک میکند تا ضربهپذیری مناسبتری داشته باشند.
یکی از راههای مرسوم برای ایستا کردن چمنهای مصنوعی کم تراکم تزریق متریال پرکننده مانند سیلیس و گرانول میباشد (مانند چمن مصنوعی فوتبال). اما مواد پرکننده برای چمن مصنوعی مهدکودک به هیچ عنوان از نظر بهداشتی توصیه نمیشود. پس در نتیجه باید از چمنهای مصنوعی مناسب و بدون نیاز به مواد پرکننده استفاده کرد.
یکی دیگر از ویژگیهای چمن مصنوعیهای متراکم میزان کم آشغالگیری آنهاست که این موضوع نیز از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. از همین رو چمن مصنوعیهای پایل گلف (موکتی) طرفداران بسیار زیادی را بین مدیران مهدکودک به خود اختصاص دادهاند. چمن مصنوعی مدل یاس، چمن مصنوعی مدل فیروزه و چمن مصنوعی مدل اطلس جزء این دسته محسوب میشوند. البته یادآور میشویم که چمن مصنوعیهای موکتی نسبت به سایر مدلهای چمن مصنوعی دارای زبری بیشتری هستند. اما در یک کفه ترازو ویژگیهای مثبت آنها به مراتب بیشتر از موارد منفی آنها خواهد بود.
یکی دیگر از مواردی که بر روی هر دو موضوع ضربهپذیری و بهداشت تاثیرگذار است ویژگی ارتفاع الیاف است. چمن مصنوعی مهدکودک باید دارای ارتفاع الیاف بین ۱۱ تا ۲۵ میلیمتر باشد. دلیل آن هم این است که اگر ارتفاع کمتر از ۱۰ میلیمتر باشد ضربهپذیری کاهش مییابد و اگر ارتفاع الیاف بیش از ۲۵ میلیمتر باشد میزان آشغالگیری افزایش یافته و همچنین شستوشوی آن به سختی انجام خواهد شد. فراموش نکنیم که چمن مصنوعیهای مناسب مهدکودک با چمن مصنوعی مدارس در مقاطع مختلف کاملا متفاوت است.
چمنهای مصنوعی به دو دستهی کلی تقسیم میشوند:
نخست چمن مصنوعیهای تک رشتهای یا مونوفیلامنت و دوم چمن مصنوعیهای چند رشتهای یا فیبریلیت. چمن مصنوعیهای چند رشتهای با توجه با ساختارشان از ضربه پذیری بسیار مناسبی بهرهمند هستند اما در طرف مقابل از منظر رعایت اصول بهداشت نمرهی بسیار پایینی میگیرند، بنابراین چمن مصنوعی مهدکودک را باید از چمن مصنوعیهای تک رشته فیبریلیت انتخاب کرد.
در این بخش اگر بخواهیم سخت گیرانه عمل کنیم چمن مصنوعیهای دو بافت را از لیست خط میزنیم. دلیل آن هم قابلیتهای کم چمن مصنوعی دو بافت برای شست و شوی مناسب است و در صورتی که آشغال به بخشهای زیرین الیاف نفوذ کند شستوشو و نظافت آن به راحتی انجام نخواهد شد. از طرفی چمن مصنوعیهای دو بافت دارای ضربهپذیری مناسبی هستند که این ویژگی در کاربری مدارس بسیار مفید و حائز اهمیت است، اما کارشناسان چمنزار پیشنهاد میدهند که تا جای امکان از چمنهای مصنوعی تک بافت استفاده شود.
چرا که در صورت اجرای چمن مصنوعی با الیاف غیر استاندارد ممکن است به دلیل وجود مواد سربی به پوست کودکان آسیب وارد شود.
چمن مصنوعی در مهد کودک باید تمامی خصوصیات مورد نیاز این گونه محیط ها را داشته باشد. مهد کودک نخستین اجتماعیست که فرزندان دلبند ما بعد از خانواده وارد آن میشوند. این اجتماع کوچک بستر رشد کودکان را فراهم مینماید و آنان را برای آینده ای پربار و درخشان آماده میسازد.
رعایت موارد بهداشتی، سلامتی و ایمنی از مهمترین مواردیست که مهد کودک ها باید آن را رعایت کنند. در سالهای گذشته تغییر و تحولات بسیاری در زمینه تجهیز مهد کودک ها با شیوه های نوین طراحی، معماری و استفاده از مواد و مصالح پیشرفته صورت گرفته است. تمامی این پیشرفت ها و تغییرات در جهت مناسب سازی و هر چه بهتر و دلپذیرتر کردن فضای مهد کودک برای کودکان انجام شده. یکی از این تغییرات، استفاده از چمن مصنوعی در نقاط مختلف مهد کودک میباشد. چمن مصنوعی به عنوان کفپوش فضاهای روباز و خارج از ساختمان طراحی شده و در مقابل عوامل طبیعی و محیطی دوام و مقاومت بالای دارد. یکی از مواردی که در مهد کودک ها به صورت شایع و رایج دیده میشود این است که کودکان هنگام بازی در زمین های چمن طبیعی، باعث تخریب و کنده شدن چمن شده و بدن و لباسشان با خاک و گِل آلوده میشود.بهترین راهکار برطرف شدن این مساله استفاده از چمن مصنوعیست. چمن مصنوعی مهد کودک از ماده پلی اتیلن و پلی پروپیلن ساخته میشود و عوامل بیماری زای زنده نمیتوانند درون آن رشد و نمو پیدا کنند.
•عاری بودن از فلزات سنگین مانند سرب
سرب و فلزات سنگین از خطرناک ترین موادی هستن که سبب بروز مسمویت های شدید در انسان میشوند. از آنجایی که امکان وارد شدن تکه های کوچک چمن مصنوعی به دهان کودک و ورود به دستگاه گوارش وجود دارد، نداشتن سرب یک ویژگی بسیار مهم برای چمن های مصنوعی میباشد.
• عاری بودن از هر گونه ماده و افزودنی شیمیایی آلرژی زا که باعث بروز حساسیت های پوستی و تنفسی شدید در کودکان میگردد.
• نرمی، لطافت و انعطاف پذیری فیلامنت ها
• ارتفاع متوسط فیلامنت ها
این ویژگی باعث میشود تا مواد آلاینده و ذرات خارجی مانند غبار و خاک به میزان کمتری در لا به لای بافت چمن انباشته شود و نظافت و پاکیزه نگه داشتن محیط مهد کودک از طریق جارو کشی و شستشوی چمن به راحتی حفظ شود. پاکیزه نگه داشتن چمن مصنوعی در مهد کودک با ارتفاع بلند به صورت کلی دشوار تر از انواع با ارتفاع کمتر میباشد. همچنین اگر ارتفاع چمن بسیار کوتاه باشد، از نرمی و ضربه پذیری چمن کاسته شده و در صورت سرنگون شدن و برخورد قسمتی از بدن کودک با کف، میزان درد بیشتری حس شود و امکان آسیب دیدن وجود دارد.
• تعداد فیلامنت در مقیاس سطح (تراکم)
o یکی تعداد کوک در طول ردیف بافت
o دو فاصله ردیف های بافت از یکدیگر
o سوم تعداد فیلامنت در هر کوک
درست مانند ویژگی ارتفاع، تراکم نیز در نظافت و پاکیزگی چمن مصنوعی نقش مستقیم ایفا میکند.
تراکم بالا باعث میشود آلودگی درون چمن محبوس شده و نظافت آن سخت شود.
تراکم پایین نیز از میزان جذب ضربه و نیروی برخورد میکاهد.
• رنگ بندی شاد، سرزنده و تا حد امکان نزدیک به چمن طبیعی این ویژگی باعث میشود چمن مصنوعی برای کودکان باور پذیر و دوست داشتنی به نظر برسد و ارتباط خوبی با آن برقرار کنند.
چمن مصنوعی در مهد کودک باید شامل ویژگی های باشد که بتوان از آن در این کاربری استفاده نمود.
شما میتوانید در بخش نمونه کارها،تمامی موارد کاربری مهد کودک را ملاحظه نمایید؛همچنین میتوانید از فروشگاه چمن مصنوعی دیدن فرمایید.
۲ دیدگاه
سلام خسته نباشید. ببخشید متری چند هست؟
سلام و روز بخیر
بستگی به نوع چمن دارد. قیمت چمنها از متری ۸۷۰۰۰ تومان آغاز میشود. برای اطلاع بیشتر با شماره ۰۲۱۵۷۷۳۲ تماس بگیرید.