بررسی مزایا و معایب دو نوع چمن مصنوعی
چمن مصنوعی با مادّه پرکننده یا بدون مادّه پرکننده
همواره این پرسش در ذهن مصرف کنندگان چمن مصنوعی در محل کار، محیط خانه یا زمینهای ورزشی وجود دارد که چه فرقی میان چمن مصنوعی بدون مادّه پرکننده و چمن مصنوعی دارای مادّه پرکننده وجود دارد و ویژگی هر یک از این دو چیست و چه مزایا و معایبی دارند؟ در انتخاب چمن مصنوعی، بسته به محل مورد نظر برای نصب آن، باید جوانب مختلفی را در نظر گرفت و وجود یا عدم وجود مواد پرکننده، یکی از عوامل مهم در تعیین سطح کیفی در زمان بهره برداری خواهد بود. سوال این است: «آیا میتوان و باید از شن و مواد پرکننده در چمن مصنوعی استفاده کرد؟» و پاسخ این سوال را باید اینطور داد: «به عوامل متعددی بستگی دارد!».
در نظر داشته باشیم که اکثر چمنهای مصنوعی مدرن تولید شده و محصولات موجود در بازار از نوع بدون مادّه پرکننده هستند و از این رو به شن مخصوص یا همان مادّه پرکننده نیاز ندارند.
نگاهی به دلایل و موارد استفاده از ماده پرکننده در چمن مصنوعی
مادّه پرکننده چمن مصنوعی و پاسخ به یک سوال فنی
ابتدا باید بدانیم چمن مصنوعی بدون مادّه پرکننده و چمن مصنوعی دارای مادّه پرکننده چه فرقی با هم دارند و این شن مخصوص چیست و چرا از نظر فنی این محصول مورد استفاده قرار گرفته است.
سه دلیل عمده وجود دارد که چرا از این شن استفاده شده است:
- اول اینکه تیغههای ضعیف چمن مصنوعی به صورت قائم بایستد.
- دوم برای اینکه چمن مصنوعی در حالت دلخواه قرار گیرد.
- سوم برای افزایش طول عمر چمن مصنوعی
این سه عامل، مزایا و ویژگیهای چمن مصنوعی دارای مادّه پرکننده به شمار میروند، اما باید توجه داشت که این محصول، معایبی هم دارد که در ادامه به آنها میپردازیم.
مواردی که چمن مصنوعی دارای مادّه پرکننده توصیه نمیشود!
با وجود اینکه اکثر قریب به اتفاق شرکتهای تولیدکننده چمن مصنوعی، چمن مصنوعی بدون ماده پرکننده تولید میکنند، ولی بعضی از آنها ترجیح میدهند از شن مخصوص سیلیکا به عنوان مادّه پرکننده محصولشان استفاده کنند. باید بدانید که این استراتژی چند مشکل در پی دارد:
اوّل اینکه زهکشی، محدود میشود. چراکه شن میتواند همانند کلوخ، سوراخهای آبکشی موجود در چمن را مسدود کند.
دوّمین مسئله این است که استفاده از شن میتواند باعث کثیف شدن افراد در زمان بهره برداری از چمن مصنوعی شود. اگر جزو ورزشکارانی هستید که روی چمن مصنوعی، ورزش میکنید و در چمن زیر پایتان از مادّه پرکننده استفاده شده، حتما متوجه شدهاید که وقتی روی چمن مصنوعی میدوید، این شنها به این سو و آن سو پخش میشوند. این در حالی است که به طور کلی یکی از مزایای مهم استفاده از چمن مصنوعی، ویژگی خاص آن برای جلوگیری از کثیف کاری است! ولی با وجود مواد پرکننده عملا میبینید که چمن شما از این نظر فرق چندانی با چمن طبیعی ندارد و همه جا را کثیف میکند.
مساله سوّم باز هم به مقایسه چمن طبیعی و چمن مصنوعی ختم میشود و آن، درباره رشد علف هرز است. مادّه پرکننده چمن مصنوعی در برابر گرده افشانی موجود در هوا حساس است و امکان رشد علفهای هرز در چمن مصنوعی را افزایش میدهد. این درحالی است که خریدار چمن مصنوعی، نمیخواهد با خرید این محصول، برای چیدن علفهای هرز وقت بگذارد!
توصیه به خریدارن چمن مصنوعی
برای مشتریانی که میخواهند چمن مصنوعی بخرند، توجه به موضوع چمن مصنوعی با مادّه پرکننده یا بدون مادّه پرکننده مسئله بسیار مهمی است و اگر شما یکی از علاقه مندان خرید چمن مصنوعی هستید، باید با ویژگیهای هر یکی از این دو محصول به طور کامل آشنا شوید و به شباهتهای ظریف میان چمن طبیعی و برخی ویژگیهای چمن مصنوعی دارای مادّه پرکننده توجّه کنید. بنابراین پیش از انتخاب نوع چمن مصنوعی خود، به اینکه آن را در کجا نصب میکنید و برای چه موردی آن را مورد استفاده قرار خواهید داد توجه داشته باشید! با دیگر مطالب چمنزار در این مورد همراه باشید!
محصولات شرکت چمنزار
چمن مصنوعی TG PRO/R (پات قرمز) – ۱۵ میل
چمن مصنوعی MG 75/G (ارکیده) – ۱۵ میل
چمن مصنوعی FG PRO/R (صحرا قرمز) – ۲۵ میل
چمن مصنوعی MG PRO140/G (الیاف منوفیلامنت-ملانژ) – ۵۰ میل
چمن مصنوعی MG 75/G (ماهونیا ) – ۱۵ میل
چمن مصنوعی MG PRO140/R (الیاف منوفیلامنت) – ۵۰ میل
چمن مصنوعی MS PRO140/G (الیاف هلندی- زبرا) – ۵۰ میل
چمن مصنوعی PP 20/G (فیروزه) – ۱۱ میل
چمن مصنوعی MG 80/G (ماهونیا ملانژ) – ۲۵ میل
چمن مصنوعی TG PRO/G (پات سبز) – ۱۵ میل
چمن مصنوعی MG 80/G+ TG52/G (رویال پاییزه- گرین) – ۲۵ میل
چمن مصنوعی PP 20/G (یاس) – ۸ میل
چمن مصنوعی MN PRO140/G (الیاف بنار اسکاتلند-ملانژ) – ۵۰ میل
چمن مصنوعی FG PRO/G (صحرا سبز) – ۲۵ میل
چمن مصنوعی MG PRO140/G (الیاف منوفیلامنت-زبرا) – ۵۰ میل