سالنها و استادیومهای ورزشی یکی از منحصر به فردترین مکانها برای تناسب اندام و بهبود کیفیت زندگی افراد هستند و طراحی دکوراسیون داخلی و محوطه بیرونی آنها تاثیر بسزایی در روحیه و انرژی ورزشکاران دارد. از سوی دیگر، برخی از سالنهای ورزشی مجهز به دستگاههای مخصوص و میزهای سنگین است؛ لذا کفپوش و المان تزئینی سالنها و باشگاههای ورزشی بهتر است که مقاومت بالایی در برابر فشا، کوبش، سایش و تردد داشته باشد. به همین دلیل است که اکثر صاحبین باشگاهها و سالنهای ورزشی به دنبال محصولی ایمن و مقاوم برای طراحی و زیبا سازی فضای داخلی هستند.
چمن مصنوعی سالن ورزشی ، یکی از ایدهآلترین انتخابها برای طراحی هوشمندانه فضای داخلی سالنهای بدنسازی و باشگاههای ورزشی است که به دلیل مزایای بیشماری که دارد، در سالهای اخیر مورد استقبال قرار گرفته است.
فهرست مطالب
- 1 چمن مصنوعی مناسب برای سالنهای ورزشی
- 2 کاربرد چمن مصنوعی سالن ورزشی
- 3 برتریهای استفاده از چمن مصنوعی سالن ورزشی در مقایسه با کفپوش
- 4 طراحی سالن ورزشی با سازههای سبک
- 4.1 ۱- ساخت سالن ورزشی
- 4.2 ۲- پیکنی و یا گودبرداری فونداسیون
- 4.3 ۳- آرماتوربندی فونداسیون
- 4.4 ۴- قالببندی فونداسیون
- 4.5 ۵- نصب بیس پلیت (صفحه ستون)
- 4.6 ۶- بتونریزی
- 4.7 ۷- ساخت اسکلت
- 4.8 ۸- نصب سازه
- 4.9 ۹- پوشش سقف
- 4.10 ۱۰- تجهیز سالن ورزشی
- 4.11 ۱۱- زیرسازی و نصب چمن مصنوعی سالنهای ورزشی
- 4.12 ۱۲- نصب و اجرای چمن مصنوعی در سالنهای ورزشی
- 5 محصولات مناسب برای سالنهای ورزشی
- 6 نصب و اجرای چمن مصنوعی سالن ورزشی را از گروه چمنزار بخواهید!
چمن مصنوعی مناسب برای سالنهای ورزشی
ایران کشوری چهار فصل است که تنوع آب و هوایی بالایی دارد. به گونهای که ممکن است در یک روز واحد در بخش غربی کشور برف و یخبندان و در شمال کشور بارندگی و در بخش جنوبی هوا بهاری باشد. اکنون این سوال پیش میآید که چگونه میتوان در چهار فصل سال، به طور منظم، ورزش کرد؟
چمن مصنوعی سالن ورزشی یکی از مناسبترین محصولات برای باشگاههای ورزشی و سالنهای بدنسازی است که امکان ورزش کردن در تمام فصول سال را مهیا میسازد و ورزشکاران میتوانند بهترین عملکرد را در حین ورزش و تمرین داشته باشند. این دسته از محصولات شباهت زیادی به چمن طبیعی دارند و محیطی دلنشین و با نشاط در محیط داخلی ورزشگاهها به ارمغان میآورد و با ایجاد سطحی ایمن، سلامتی ورزشکاران را تضمین میکند و از فشار وارد بر مچ پا و زانوها میکاهد. بدین ترتیب، ورزشکاران میتوانند برای ساعات طولانی به ورزش و تمرین بپردازند.
کاربرد چمن مصنوعی سالن ورزشی
ممکن است که این سوال برای شما ایجاد شود که از چمن مصنوعی در کدام قسمتهای سالن و باشگاههای ورزشی میتوان استفاده کرد؟ همانطور که میدانید سالنهای ورزشی از قسمتهای مختلف تشکیل شده است و هر یک از این قسمتها دارای کاربردهای متفاوتی هستند و شما میتوانید از انواع چمنهای مصنوعی متناسب با نوع کاربری فضاهای مختلف سالن ورزشی استفاده کنید و حسی مشابه با ورزش کردن در طبیعت را به ورزشکاران هدیه دهید.
انواع کاربرد چمن مصنوعی در سالن ورزشی به شرح زیر است:
- استفاده از چمن مصنوعی در قسمت ورودی و راه پله باشگاهها
- استفاده از چمن مصنوعی باکیفیت در قسمت رختکن
- استفاده از چمن مصنوعی با الیاف نرم و انعطاف پذیر برای محل انجام تمرینات هوازی و نرمش
- استفاده از چمن مصنوعی مقاوم برای محل قرار گیری دستگاهها و تجهیزات سنگین
- استفاده از چمن مصنوعی در روف گاردن و یا تراس باشگاهها برای ایجاد مکانی دنج برای استراحت
برتریهای استفاده از چمن مصنوعی سالن ورزشی در مقایسه با کفپوش
همانطور که در وبسایت greatmats نیز عنوان شده است، در سالهای اخیر، باشگاهها و سالنهای ورزشی دستخوش تغییرات و تکامل شدهاند. به گونهای که امروزه انواع ورزشها و تمرینهای ورزشی در باشگاهها و سالنها انجام میشود. برخی از تمرینات ورزشی و رقابتی مانند کراس فیت و یا تمرینات کششی نیاز به یک سطح ایمن و بهداشتی دارد؛ لذا باید از یک محصول همهکاره برای کف سالن بدنسازی و باشگاه ورزشی استفاده کرد تا محیطی ایمن برای انجام طیف گستردهای از فعالیتهای فیزیکی ایجاد شود.
از دیگر مزایا و فواید استفاده از چمن مصنوعی سالن ورزشی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- ورزش کردن بر روی چمنهای ورزشی بسیار آسان است. چمن مصنوعی سالن ورزشی یکی از شگفت انگیزترین کفپوشهای ضربه گیر است که مانند یک عایق صدا عمل کند و با جذب ضربات متعدد، میزان فشار وارده بر مفاصل و مچ پا ورزشکاران را کاهش دهد. با استفاده از این محصولات میتوان خطر آسیب دیدگی و لغزش ورزشکاران را به حداقل رساند.
- چمنهای ورزشی با الیاف ارتجاعی و انعطاف پذیر تولید میشوند و مقاومت بالایی در برابر تردد، ورزنههای سنگین، تجهیزات ورزشی و فشار دارد و میتوان طیف وسیعی از فعالیتهای تناسب اندام و تمرینی را با کفش یا بدون کفش بر روی آن انجام داد.
- اگرچه چمن مصنوعی سالنهای ورزشی ارزان نیست، اما با توجه به ماندگاری و طول عمری که دارد، یک گزینه مقرون به صرفه است که به راحتی تمیز میشود و برای سرسبز ماندن نیاز به مراقبتهای هزینهبر و وقت گیر ندارد.
- همانطور که در مطالب فوق نیز عنوان شده است، چمن مصنوعی ورزشی ظاهری مشابه با چمن طبیعی دارد و مطابق با استانداردهای بینالمللی طراحی و تولید میشود؛ لذا این دسته از محصولات قادر هستند تا فضای داخلی شما را تا حد زیادی متحول سازند و یک محیط تمیز و حرفهای برای انجام تمرینات ورزشی به ارمغان بیاورند.
طراحی سالن ورزشی با سازههای سبک
برای نصب و اجرای چمن مصنوعی سالن ورزشی، قبل از هر چیز، به طراحی سازه، معماری و تاسیسات نیاز داریم. برای طراحی سازه مهندسین حرفهای با نرمافزارهای روز دنیا که مورد تایید نظام مهندسی است، عملیات محاسبه و طراحی سازه را انجام میدهند. پس از پایان مرحله طراحی، نقشههای اجرایی و دفترچه محاسبات تحویل کارفرما میگردند. توجه داشته باشید که قیمت نهایی و قطعی پروژه در این مرحله قابل محاسبه خواهد بود.
۱- ساخت سالن ورزشی
اجرای سالن ورزشی بر اساس نقشههای محاسباتی سازه و معماری توسط تیم پیمانکار انجام میشود که شامل مراحل زیر است:
- پیکنی و یا گود برداری فونداسیون
- آرماتوربندی فونداسیون
- قالببندی فونداسیون
- نصب بیس پلیت (صفحه ستون)
- بتونریزی
- ساخت اسکلت
- نصب سازه
- پوشش سقف
۲- پیکنی و یا گودبرداری فونداسیون
پیکنی یا گودبرداری فونداسیون سالن ورزشی توسط ماشینآلات سنگین از قبیل لودر و بیل مکانیکی و یا در بعضی مواقع به صورت دستی انجام میشود. میزان خاکبرداری بر اساس نقشههای فونداسیون و کدهای ارتفاعی که توسط نقشهبردار برداشت میشود، تعیین خواهد شد.
۳- آرماتوربندی فونداسیون
آرمارتوربندی (میلگردگذاری) فونداسیون یا همان پیریزی توسط گروه آرماتوربند و بر اساس جزییات محاسباتی فونداسیون برای سالن ورزشی اجرا میگردد.
۴- قالببندی فونداسیون
قالب بندی فونداسیون در صورت نیاز و بر اساس نقشههای فونداسیون با استفاده از صفحات فلزی به نام قالب انجام میشود.
۵- نصب بیس پلیت (صفحه ستون)
مهمترین قسمت فونداسیون نصب بیس پلیت یا صفحه ستون است که لازم است با دقت بسیار و با دوربین نقشهبرداری سر جای خود نصب شود.
۶- بتونریزی
پس از اتمام نصب صفحه ستونها، بتونریزی فونداسیون با پمپهای بتونریز انجام میشود. در این مرحله ویبره کردن بتون از اهمیت زیادی برخوردار است.
۷- ساخت اسکلت
مرحله ساخت اسکلت با توجه به نقشههای سازه سالن ورزشی و جزییات اجرایی در کارخانه انجام میشود. نکته مهم در این میان سرعت ساخت اسکلت است. در سولههای جدید لولهای اسکلت یک سالن ۲۰۰۰ متری میتوان ساخت و این کار در عرض ۱۵ روز به اتمام رساند. این موضوع یک امتیاز ویژه به حساب میآید.
لازم به ذکر است که سوله سبک یکی از دستآوردهای بسیار مهم در حوزه ساختمان است و توانسته برتریهای چشمگیری را نسبت به سولههای فلزی قدیمی به خود اختصاص دهد. مهمترین آنها عبارتند از:
- هزینه پایینتر
- سرعت بالا اجرا
- قابلیت اجرا با دهانههای بسیار عریض
- قابلیت اجرا با اشکال مختلف
- فضای مفید بیشتر
۸- نصب سازه
اسکلت ساخته شده در کارخانه به صورت آماده به محل پروژه منتقل میشود و با جرثقیلهای متناسب با وزن سازه نصب میگردد.
۹- پوشش سقف
پوشش سقف با ورقهای مختلف (متناسب با انتخاب کارفرما و کاربری سوله) اجرا میشود.
۱۰- تجهیز سالن ورزشی
تمامی عملیاتی که تا بدینجا به آنها اشاره کردیم، برای تمامی سالنهای ورزشی یکسان است. اما در یک سالن ورزشی زیرسازی و اجرای پوشش کف از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.
۱۱- زیرسازی و نصب چمن مصنوعی سالنهای ورزشی
زیرسازی برای نصب چمن مصنوعی سالنهای ورزشی مانند فوتسال را میتوان به دو شیوه انجام داد که به شرح زیر است:
- سطح سخت مانند بتون
- سطح نرم با شیوهی unbound (لایهبندی شن)
· زیرسازی سطح سخت
بتونریزی برای زیرسازی در سالن ورزشی سرپوشیده دارای یک تفاوت عمده با زمینهای چمن مصنوعی سرباز است. این تفاوت مرتبط با نحوه شیب بندی زمین خواهد بود. نکتهای که وجود دارد این است که اجرای چمن مصنوعی سالن ورزشی در فضاهای سربسته و باشگاههای ورزشی نیازی به شیب بندی ندارد. این در صورتی است که زمینهای سرباز با توجه به بارش مستقیم باران یا برف نیاز به زهکشی افقی داشته و با شیب ملایم اجرا میشوند.
· زیرسازی سطح نرم یا نفوذپذیر (unbound)
لازم به ذکر است که شیوه زیرسازی با لایهبندی شن تنها سیستم مورد تایید فیفا است که مزیتهای فراوانی دارد. این مزیتها به شرح زیر است:
- ضربهپذیری مناسب
- هزینه پایین
- افزایش طول عمر چمن مصنوعی
- عدم نیاز به تخریب در صورت نیاز به تغییر کاربری
۱۲- نصب و اجرای چمن مصنوعی در سالنهای ورزشی
در آخرین بخش، عملیات نصب چمن مصنوعی سالنهای ورزشی انجام میشود که شامل مراحل ذیل است:
- پهن کردن لایهی ضربهگیر ژئوتکستایل
- پهن کردن رولهای چمن مصنوعی و قوارهبندی رولها
- چسباندن رولها به یکدیگر با استفاده از نوار سمینگ تیپ (لایهی اتصال)
- تزریق سیلیس
- تزریق گرانول
- خطکشی
محصولات مناسب برای سالنهای ورزشی
مجموعه چمنزار انواع چمنهای باکیفیت و استاندارد زیر را برای سالنهای ورزشی تولید میکند.
۱- چمن مصنوعی دانژه
چمن مصنوعی دانژه، یکی از انواع چمنهای تزئینی است که حسی مشابه با طبیعت و فصل بهار در فضای داخلی باشگاهها و سالنهای ورزشی به ارمغان میآورد. مجموعه چمنزار از الیاف لطیف و نازک برای تولید این محصول استفاده میکند و بر این اساس، چمن دانژه با ظاهری مشابه با چمن طبیعی و مقاومت بالا به بازار عرضه میشود. از دیگر ویژگیهای این محصول میتوان به زیره دو لایه مستحکم، ساختار دو بافت، عدم استفاده از مواد شیمیایی در ساختار الیاف، مقاومت در برابر تردد و فشار و قابلیت شستشو آسان با مواد شوینده معمولی اشاره کرد.
۲- چمن مصنوعی MG Pro
از دیگر مدلهای چمن مصنوعی سالن ورزشی میتوان به چمن مصنوعی مدل MG Pro اشاره کرد که با الیاف ۴۰ الی ۵۰ میل تولید میشود و در رده چمن با الیاف بلند قرار دارد. جنس الیاف این محصول منوفیلامنت است و مقاومت بالایی در مناطق سردسیر تا دما ۳۰ درجه سانتی گراد زیر صفر و در مناطق گرمسیر تا دما ۷۰ درجه سانتی گراد بالای صفر دارد. چمن مصنوعی MG Pro دارای تراکم بالا، طول عمر بالا و مقاومت قابل قبول در برابر کوبش و لگد مال است و زمانی که بر روی سطح مورد نظر پهن میشود، کاملا سبز و پر توده به نظر میرسد و بدین ترتیب زیبایی بصری محیط را افزایش میدهد.
در مطالب فوق دو محصول متفاوت از نظر نیاز به استفاده از مواد پر کننده و بینیاز به مواد پرکننده را معرفی کردیم. مجموعه چمنزار انواع چمن مصنوعی را مطابق با سلایق و علایق مختلف تولید میکند. برای مثال، چمن مصنوعی مدل MG Proبا الیاف ۴۰ الی ۵۰ میل نیاز به استفاده از مواد پرکننده دارد. در صورتی که چمن مصنوعی دانژه را میتوان در دسته چمن مصنوعی نان-اینفیل (non-infill) قرار داد.
برای سالنهای سرپوشیده با توجه به ویژگیهای سرپوشیده بودن، بهتر است که از چمن مصنوعی non-infill و محصولاتی که نیاز به متریال پر کننده سیلیس و گرانول ندارند، استفاده کنیم. چمن مصنوعی نان-اینفیل سطحی سرسبز، تمیز و بهداشتی در سالنهای ورزشی ایجاد میکند. نکته بعدی این است که چمنهایی که نیاز به مواد پرکننده دارند، به دلیل جایجایی سیلیس و گرانول بر اثر تردد، طی بازه زمانی منظم فرچه کشی میشوند. در صورتی که فرآیند تعمیر و نگهداری از چمنهای non-infill بسیار آسان و کم هزینه خواهد بود. همچنین، در چمن مصنوعی non-infill به منظور استحکام بیشتر الیاف چمن، از زیره دولایه با پوشش لاتکس طبیعی استفاده میشود.
نصب و اجرای چمن مصنوعی سالن ورزشی را از گروه چمنزار بخواهید!
گروه چمنزار مفتخر است که تا به امروز توانسته پروژههای زیادی را در زمینه نصب و اجرای چمن مصنوعی سالنهای ورزشی با موفقیت انجام دهد. این مجموعه بعد از بررسی و مطالعه دقیق بر روی احداث چمن مصنوعی سالنهای ورزشی و اطلاع از دغدغههای بسیاری از مخاطبان خود در سراسر کشور که امکان بهرهبرداری از زمینهای چمن مصنوعی را در تمامی فصول سال ندارند، اقدام به تولید محصولاتی باکیفیت و مطابق با استانداردهای بینالمللی کرده و قادر به پاسخگویی به نیاز هموطنان عزیز در سراسر کشور است.
اکنون از شما دعوت مینماییم تا جهت کسب اطلاعات بیشتر و اطلاع از چگونگی ارائه خدمات چمن مصنوعی سالن ورزشی با تیم چمنزار در ارتباط باشید و از مشاوره رایگان این مجموعه بهرهمند شوید.
سلام ، کل هزینه یک چمن سر پوشیده چقدره؟
سلام و وقت بخیر
ببینید بستگی به این داره که کاربریتون چیه؟ چمن تزئینی میخواید یا ورزشی و البته متراژ چمن با توجه به همه ی اینها شما چمنی رو انتخاب میکنید و هزینه برآورد میشه.
پیشنهاد میکنم برای اطلاعات بیشتر با شماره ۵٧٧٣٢-٠٢١ تماس بگیرید تا کارشناسان چمنزار راهنماییتون کنند.
سلام یه زمین چمن ابعادش برای فوبال ۷ به ۷ باشه ، سر پوشیده باشه ، چقدر میشه تقریباً ؟
ممنون میشم برای اطلاعات دقیقتر با کارشناسان مجموعه تماس بگیرید