یکی از سوالات پرتکرار در مورد نصب چمن مصنوعی این است که این چمن بر روی چه سطوحی قابل نصب است؟!. با توجه به این موضوع که چمن مصنوعی در کاربریهای متفاوتی مانند تراس منازل، حیاط و باغچه، فضای بین سنگ، مدارس و زمین بازی قابل استفاده است، سوالات زیادی در مورد زیرسازی چمن مصنوعی و نحوه اجرا آن برای کاربران مطرح میشود وحتی ممکن است آنها نگرانیهایی در این زمینه داشته باشند.
نگرانی های افراد در مورد نصب چمن مصنوعی چیست؟
به طور مثال کسی که میخواهد از چمن مصنوعی در تراس استفاده کند، عموما این نگرانی را دارد که آیا آب بر روی سطح چمن مصنوعی تراس باقی میماند یا خیر! و یا کسی که میخواهد از این چمن در حیاط استفاده کند در این مورد سوال دارد که آیا باید حتما سطح زیرین چمن مصنوعی بتون شود؟! همچنین، مسئولین مدارس، که یکی از مشتریان ویژه چمن مصنوعی به حساب میروند، در این مورد سوال دارند که آیا نصب چمن مصنوعی بر روی آسفالت امکان پذیر است؟! و آیا یا فرورفتگیهای سطح زمین بر روی سطح چمن مصنوعی نمایان میشود؟
گروه چمنزار این بخش را برای شما تنظیم کرده است تا شما را با نحوه زیرسازی چمن مصنوعی در کاربریهای مختلف آشنا کند و به این سوال همیشگی پاسخ دهد که نصب چمن مصنوعی بر روی چه سطوحی امکان پذیر است!
زیرسازی چمن مصنوعی در تراس منازل
با توجه به این موضوع که سطح تراس منازل سطحی نفوذ ناپذیر از سنگ و یا سرامیک است و آبرویی در این سطح برای خروج آب تعبیه شده است، این سطح، سطحی آماده و ایدهآل برای نصب چمن مصنوعی به شمار میرود و نیازی نیست اقدامات جانبی دیگری برای زیرسازی چمن مصنوعی در این سطح انجام پذیرد. بر روی سطح تراس شیبی وجود دارد که آب را به سمت آبرو هدایت میکند، بنابراین اگر آبی بر روی سطح چمن مصنوعی ریخته شود، این آب نیز به سرعت از سطح چمن مصنوعی خارج میشود.
نکته بسیار مهمی که در خرید چمن مصنوعی تراس باید به آن توجه داشته باشید این است که چمن مصنوعی نباید دارای زهکش باشد. زیرا سوراخهای زهکش سبب میشوند که آب از روی چمن مصنوعی به سطح زیره چمن انتقال داده شود و همین امر زمینه ساز بروز کپک و شوره در سطح چمن مصنوعی میگردد.
زیرسازی چمن مصنوعی در حیاط و یا باغچه
زیرسازی چمن مصنوعی برای نصب در حیاط و یا باغچه به دو صورت انجام میشود. برخی از حیاطها دارای سطحی بتونی هستند که سطحی نفوذ ناپذیر به شمار میرود. در هنگام نصب چمن مصنوعی این موضوع باید در نظر گرفته شود که آیا آب بروی سطح بتونی باقی میماند یا خیر! (که در اصلاح تخصصی به آن تله آب گفته میشود).
برای شناسایی تله آب باید آزمایشی قبل از نصب چمن مصنوعی صورت گیرد. ابتدا بر روی سطح بتونی آب ریخته میشود تا تلههای آبی مشخص گردند. سپس با سیمان این تلهها لکهگیری میشوند. اگر تعداد این لکهها زیاد باشد باید زیرسازی چمن مصنوعی به طور کامل صورت گیرد و یکی از بهترین روشها استفاده از زیرسازی شنی است. این زیرسازی یک روش سریع، ارزان قیمت و مستحکم برای نصب چمن مصنوعی است.
با توجه به اینکه این نوع زیرسازی نکات بسیاری را در بر میگیرد که در حوصله این متن نیست، برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد زیرسازی چمن مصنوعی با استفاده از روش شنی میتوانید با کارشناسان چمنزار و شماره های تماس ۰۹۱۹۹۵۲۱۰۴۰ و ۰۹۱۹۹۵۲۱۰۷۰ در ارتباط باشید.
آیا سطح باغچه نفوذپذیر و خاکی است؟
عزیزانی که تصمیم دارند از چمن مصنوعی در باغچه استفاده کنند، اگر سطح باغچه از جنس نفوذپذیر و خاکی است میتوانند این خاک را با شن ترکیب کنند. سپس این ترکیب غلتک خورده میشود و سطحی صاف و یک دست برای زیرسازی چمن مصنوعی ایجاد میشود که میتوان چمن مصنوعی را بر روی آن نصب کرد. در واقع، یکی از سوالات پرتکرار این است که آیا میتوان چمن مصنوعی را بر روی بستر خاک اجرا کرد؟ که پاسخ به این سوال با توجه به توضیحاتی دادیم مثبت است.
پس از زیرسازی چه کاری انجام می شود؟
بعد از زیرسازی چمن مصنوعی یک لایه ژئوتکس بر روی سطح زمین پهن میگردد. این لایه یک لایه نمدی شکل است که انعطاف پذیری سطح چمن مصنوعی را بالا میبرد. پس از آن، لایههای چمن مصنوعی بر روی این لایه نمدی شکل پهن میگردند و با استفاده از چسب سمینگ تیپ و پلی اورتان به یکدیگر متصل میشوند.
پس از نصب چمن مصنوعی بر بستر خاک، سیلیس به این چمن اضافه میگردد تا ایستایی آن بالا رود. در پایان دور تا دور چمن مصنوعی مهار میشود. گروه چمنزار برای مهار چمن مصنوعی دور تا دور آن را تا عرض بیست سانت سیمان میکند.
البته ذکر این نکته حائز اهمیت است که برای مهار چمن مصنوعی میتوان از میخ دوپا نیز استفاده کرد. اما ممکن است به مرور زمان پس از استفاده از چمن مصنوعی این میخها خارج شوند و در نتیجه خطر آسیب وجود دارد. پس از نصب چمن مصنوعی بر روی بستر خاک به راحتی میتوان از این چمن استفاده کرد و حتی اجسام سنگین بر روی آن قرار داد.
زیرسازی چمن مصنوعی برای کاربری بین سنگ
یکی از متداولترین کاربریهای چمن مصنوعی در فضای بین سنگ است. در این میان یکی از سوالات پرتکرار این است که زیرسازی چمن مصنوعی برای نصب چمن در فضای بین سنگ به چه صورت باید انجام پذیرد؟. سیمان یا نرمه بهترین روش برای زیرسازی چمن مصنوعی در کاربری بین سنگ است. زیرا عمق بین سنگها باید به یک سانت برسد تا بتوان چمن مصنوعی را در آن نصب کرد.
زیرسازی چمن مصنوعی در حیاط مدارس
یکی از کاربریهای ویژه چمن مصنوعی استفاده از آن در حیاط مدارس است. با توجه به این موضوع که اغلب حیاطهای مدارس پوششی آسفالتی و یا موزاییکی دارند، این سوال مطرح میشود که آیا امکان نصب چمن مصنوعی بر روی آسفالت و یا پوشش موزاییکی وجود دارد؟!
در پاسخ به شما باید بگوییم که نصب چمن مصنوعی در این فضا کاملا امکان پذیر است، اما مواردی مانند شیب مناسب برای خروج آب، ایجاد سطحی یکدست و شناسایی تلههای آبی باید قبل از نصب چمن مصنوعی در نظر گرفته شوند. سپس بعد از رفع این موارد، چمن مصنوعی در این فضا نصب میشود و محیطی ویژه را برای دانشآموزان ایجاد میکند.
زیرسازی چمن مصنوعی برای زمین بازی و زمینهای ورزشی
زمینهای بازی و زمینهای ورزشی معمولا در متراژهای بزرگ طراحی میشوند. زیرسازی چمن مصنوعی در این فضاها به دو روش نفوذپذیر و نفوذناپذیر انجام میشود. روش نفوذ پذیر که همان زیرسازی شنی است روشی آسانتر، دقیقتر و ایمنتر برای اجرای چمن مصنوعی است. در ادامه به معرفی دو روش نفوذ پذیر و نفوذناپذیر میپردازیم.
زیرسازی چمن مصنوعی به روش سطح سخت و غیر قابل نفوذ
این نوع زیرسازی که بر روی سطوح سخت مانند ملات سیمان، بتون مگر، آسفالت، سنگفرش، سرامیک و یا هر نوع متریال سخت مشابه انجام می گیرد مورد توجه بسیاری از کاربران پروژه های زمینهای بازی و ورزشی قرار گرفته است. دلیل این استقبال را میتوان در دسترس بودن و فراگیر بودن سطوح سخت عنوان کرد. در این روش زه کشی آب تنها با روش شیب بندی انجام میگیرد. یعنی شیب زمین باید به گونهای طراحی شود که آب را از سطح زمین به خارج انتقال دهد. بنابراین استفاده از این روش در پروژه هایی با متراژ بسیار زیاد میسر نخواهد بود.
زیرسازی چمن به روش سطح نفوذ پذیر
در این روش، از متریال نفوذپذیر مانند خاک طبیعی، شن، ریگ و قلوه سنگ برای زیرسازی چمن مصنوعی استفاده میشود. اگر بخواهیم زیرسازی چمن مصنوعی را برای زمینهای ورزشی مانند زمین فوتبال انجام دهیم، ضوابط و جزئیات اجرایی و فنی این نوع زیرسازی توسط فیفا تدوین میشود و هدف آن، افزایش سطح کیفی بازی فوتبال و مطابقت با استاندارهای معتبر جهانی است. یادآور می شویم فیفا هیچ روش دیگری را برای زیرسازی تائید نمیکند و مزایای روش نفوذپذیر را برتر از سایر روشها میداند!
مراحل اجرای زیرسازی چمن مصنوعی با در سطح نفوذ پذیر
مراحل زیرسازی چمن مصنوعی در سطوح نفوذ پذیر به شرح زیرند:
- ابتدا پوشش گیاهی تا عمق مورد نظر حذف میگردد که روشهای مختلفی برای گیاه زدایی وجود دارد.
- در مرحله بعدی با استفاده از مخلوط کوهی و غلتک زنی و متراکم سازی، لایهی چسبنده ایجاد میگردد.
- پس از آن لایههای مختلفی از شن و ترکیب شن و ماسه دپو و تسطیح میگردد.
- در اینجا زیرسازی چمن مصنوعی انجام شده و سطح کار، آمادهی اجرای چمن مصنوعی خواهد بود.
مزایای روش زیر سازی چمن مصنوعی
در اینجا به اختصار به مزایای زیرسازی چمن مصنوعی میپردازیم:
- هدایت آب به مجاری و کانالهای ویژه
- قابلیت تغییر کاربری زمین با کمترین هزینه (در صورت لزوم)
- افزایش طول عمر و ماندگاری چمن مصنوعی
- جلوگیری از آسیب به بکینگ (لایه زیره) چمن مصنوعی
- خروج آب به طور کامل و رفع مشکل پوسیدگی های ناشی از رطوبت
مراحل زیرسازی و نصب چمن مصنوعی فوتبال
در این مقاله توضیحات مختصری پیرامون مراحل زیرسازی، اجرای و نصب چمن مصنوعی فوتبال ارائه میگردد.
زیرسازی و نصب چمن مصنوعی فوتبال
زیر سازی یکی از مهمترین مراحل اجرای یک پروژه چمن مصنوعی فوتبالی تلقّی میشود. زیرسازی میتوانید تاثیرات فراوانی در کاهش و یا افزایش طول عمر و ضربه پذیری چمن مصنوعی ایفا کند. بنابراین توجه به جزئیات میتواند تاثیرات بسیاری مثبتی را در بر داشته باشد.
۱- زیرسازی سخت (خروج آب در جهت افقی)
در این روش، سطح زمین توسط مصالحی مانند آسفالت، بتن مِگر و یا قطعات پیش ساخته پوشانده میشود. این لایه باید دارای یک شیب ملایم از مرکز به دو ضلع طولی زمین باشد تا آب بارش بر روی سطح چمن حرکت کرده و به خارج از زمین منتقل شود.
۲- شن ریزی ناپیوسته یا unbound (خروج آب در جهت عمودی)
در این روش، سطح خاک زمین تسطیح و کوبیده مینمایند و با چندین لایه شن با قطر دانه بندی متفاوت میپوشانند. آب سطحی از درون این لایههای شن و ریگ عبور کرده و پس از رسیدن به لایه سخت و غیر قابل نفوذ تحتانی، روی شیب زمین حرکت میکند و به شبکه کانالهای پیرامون زمین منتقل میگردد. لولههایی ویژه درون این کانال ها تعبیه میشوند، که توانایی انتقال حجم بالایی از آب به نقاط مختلف را دارند. این لولهها به مخازن و چاههای زیرزمینی متّصل میشوند که آب را درون خود انبار کرده و در زمین آزاد میکند.
مراحل نصب چمن مصنوعی فوتبال
اجرای چمن مصنوعی به روش اسپورت تنها به دست تیمهای اجرایی خبره امکان پذیر است و شامل مراحل زیر میباشد.
مرحله ۱: پهن کردن ژئوتکستایل
ژئوتکستایل لایهای نمد مانند از جنس پُلی پروپیلن میباشد که برای نرمی، ضربهگیری و محافظت از لایه بکینگِ چمن مصنوعی بر روی سطح زمین گسترده میشود.
مرحله ۲: پهن کردن و اجرای بُرش چمن مصنوعی
رولهای چمن مصنوعی باز؛ و با دقت در کنار یکدیگر و بر روی لایه ژئوتکستایل گسترده می شود. قسمتهای اضافی توسط تیغ کاتر بُرش خورده و حذف میگردند.
مرحله ۳: چسباندن و یکپارچه نمودن رولها و تکههای چمن به یکدیگر
مرحله سوم نصب چمن مصنوعی فوتبال چسباندن رولها و تکههای چمن است:
این کار با سیمینگ تِیپ (نوار اتصال) انجام میشود. نوعی منسوج صنعتی (پارچه) که در محل رسیدن و تلاقی قطعات چمن و زیر آن قرار گرفته و با چسب پلی اورِتان دو جزئی آغشته و پوشانده میشود. لبه هر دو قطعه چمن به طور مساوی و متقارن بر روی دو نیمه نوار اتصال قرار میگیرد و پس از سخت و مستحکم شدن چسب، درز میان قطعات چمن قابل تشخیص نمیباشد.
مرحله ۴: افزودن و پخش کردن شن سیلیس
در مرحله چهارم نصب چمن مصنوعی فوتبال ،بسته به نوع مدل (ارتفاع، تراکم، دیتکس، ساختار فیلامنت) و چگونگی کاربری چمن مصنوعی، از ۱۷ تا ۲۲ کیلوگرم شن سیلیس در هر متر مربع پخش میگردد.
این کار توسط ماشین شانه زنی ویژه انجام میشود.
مرحله ۵: افزودن و پخش کردن گرانول لاستیک
حدود ۵ تا ۷ کیلوگرم گرانول لاستیک در هر مترمربع، برای پر کردن فضای خالی الیاف و ضربه گیری چمن مصنوعی اجرا میشود.
مرحله ۶: خط کشی
آخرین مرحله نصب چمن مصنوعی فوتبال خط کشی آن است.
خط کشی زمین فوتبال به دو روش انجام می شود:
- چمن سفید: خود به دو شیوه اجرا میشود.
- ایجاد خطوط سفید رنگ – در مرحله تولید چمن، فیلامنتهای سفید رنگ درون ماشین بافت قرار داده میشود و خط سفید رنگ به صورت یکپارچه پدید میآید.
- استفاده از چمن سفید رنگ با شکل نوار – در این روش حدود یک درصد به مساحت چمن مصرفی اضافه مینماید.
- رنگ سفید مایع و قلم مو: در این روش با استفاده از قلم مو و یا غلطک نقاشی، رنگ سفید بر روی چمن زمینه ترسیم میشود.
انواع روشهای خطکشی چمن مصنوعی
گروه تخصصی چمنزار
تابدینجا به معرفی روش زیرسازی چمن مصنوعی در سطوح مختلف پرداختیم. گروه چمنزار گروهی تخصصی و حرفهای است که در زمینه فروش و نصب چمن مصنوعی در فضاهای مختلف تزیینی و ورزشی فعالیت دارد. شما میتوانید با مشاورین چمنزار در ارتباط باشید و از مشاورههای رایگان این مرکز در خصوص انواع چمن مصنوعی، نصب آنها و طراحی فضا بهره ببرید. برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید با شماره های ۰۹۱۹۹۵۲۱۰۴۰ و ۰۹۱۹۹۵۲۱۰۷۰ در تماس باشید.
سلام و عرض ادب
برای چساباندن چمن روی موزاِییک آیا از چسب آن میتوان استفاده کرد یا توصیه بهتری دارید؟
سلام
بله میتوانید از چسبهای صنعتی موجود در بازار برای چسباندن چمن روی موزاییک استفاده کنید.
سلام اول چسب بزنیم بعد چسب از منگنه صنعتی استفاده کنیم اینکار شدنیه کارو خراب نمیکنه
سلام دوست عزیز
ممنون از توجه و دقت شما 🙂