چرا چمن های non-infill (بدون مواد پر کننده) ارزش خریدن دارند؟

چمن های non-infill

چمن های non-infill یا in-fill (با مواد پر کننده) ؟ از اوایل دهه ۱۹۶۰ میلادی که چمن‌های مصنوعی با استفاده از نخ‌های پلیمری تولید و به بازار عرضه شد استحکام و ایستایی آن در برابر تردد و فشارهای وارده همواره مورد توجه بود برای همین منظور و برای برطرف کردن این خلا از مواد پرکننده in-fill با متریال سیلیس و همچنین گرانول استفاده شد که همچنان در نسل‌های قبلی این گونه از چمن‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد.

ضمنا باید در نظر داشت که چمن‌های مصنوعی از بدو تولید تا به امروز نسل‌‌های مختلفی را با متریال‌های گوناگون پلیمری و شیوه‌های بافت را پشت سر گذاشته‌اند. اما در  طول این سال‌ها دغدغه تولید‌کنندگان، چمنی بوده که بتواند استحکام و ایستایی را بدون داشتن مواد پرکننده فراهم سازد که خوشبختانه در سال‌های اخیر این تلاش‌ها به ثمر نشست و امروزه چمن‌هایی تولید می‌شوند که ویژگی non-infill داشته و به منظور استحکام و ایستایی نیازی به مواد پرکننده ندارد.

چرا استفاده از چمن‌های بدون نیاز به متریال پرکننده در حال رشد می‌باشد؟

۱- اختلال در زهکشی آب

عموما برای خروج آب از چمن‌های مصنوعی، از سوی تولیدکنندگان سوراخ‌هایی در زیره چمن مصنوعی ایجاد می‌شود تا فرآیند خروج آب از سطح چمن مصنوعی به سطح زیرین آن که لایه‌ژئوتکستایل است انجام پذیرد اما در این میان وجود سیلیس به دلیل دانه‌های ریز و پرتراکم می‌تواند به عنوان مانعی جدی در برابر خروج آب از سطح چمن مصنوعی تلقی شده و موجب شود تا چمن مصنوعی مرطوب باقی بماند. اما به دلیل عدم استفاده از مواد پرکننده در چمن های non-infill  هیچ‌گونه نگرانی از بابت مسدود شدن سوراخ‌های زهکش در این دسته از چمن مصنوعی وجود نخواهد داشت.

اختلال در زهکشی آب

۲- کاهش زیبایی چمن

میزان مواد پرکننده در چمن‌های مصنوعی بسیار بالا بوده و بسته به ارتفاع الیاف به چمن‌های مصنوعی به آن موادپرکننده افزوده می‌شود به عنوان مثال میزان سیلیس افزوده شده در هر مترمربع از چمن‌های فوتبالی بین ۲۰ تا ۲۲ کیلوگرم است و میزان گرانول نیز ۵ تا ۷ کیلوگرم است. از این رو به دلیل اینکه فواصل میان الیاف با این مواد پر می‌شود و گاها تا روی چمن نیز می‌رسد جلوه و سرسبزی چمن مصنوعی تحت الشعاع قرار می‌گیرد. اما با توجه به اینکه چمن های non-infill نیازی به هیچگونه مواد پرکننده ندارد جلوه و سرسبزی چمن مصنوعی واقعی و نزدیک به چمن طبیعی می‌باشد.

تاثیر رنگ سیاه گرانول بر رنگ سبز چمن مصنوعی

۳- جابجایی مواد پرکننده

یکی از مواردی که همواره از سوی افرادی که تجربه بازی‌های ورزشی روی چمن‌های مصنوعی را داشته‌اند  مطرح می‌شود گلایه‌مندی از پرتاب ذرات ریز مواد پرکننده در هنگام انجام بازی است و با توجه به این مضوع که چمن های in-fill برای استحکام و ایستایی نیاز به مواد پرکننده دارند این اتفاق اجتناب ناپذیر است از این رو می‌توان یکی دیگر از مزیت‌های مهم چمن های non-infill را عدم وجود مواد پرکننده دانست که انجام یک بازی لذت‌بخش را فراهم می‌سازد.

۴- کثیفی مواد پرکننده

یکی از موادپرکننده در چمن های مصنوعی in-fill که قابلیت ارتجاعی و برگشت‌پذیری توپ را به همراه دارد گرانول است. این ماده سیاه‌رنگ و لاستیکی در برخورد با لباس و بدن می‌تواند موجب سیاهی و کثیفی شود. که این موضوع در چمن های non-infill به دلیل عدم وجود مواد پرکننده کاملا منتفی است چرا که الیاف این دسته از چمن‌ها از الیافی فنری شکل برخوردارند و وجود این الیاف می‌تواند جایگزین مناسبی برای عدم نیاز به گرانول باشد.

ویژگی‌چمن‌های بدون موادپرکننده non-infill چیست؟

ساختار الیاف چمن‌های بدون موادپرکننده non-infill به طور کامل با چمن‌های متداول گذشته متفاوت است. این چمن‌های به گونه‌ای بافته می‌شوند که خلا میان الیاف را برطرف سازند.

در میان الیاف ایستای این چمن‌ها، ریشه‌های فر مانندی وجود دارد که می‌تواند مقاومت الیاف چمن را در برابر فشارهای وارده افزایش دهد و استحکام و ایستایی آن را تضمین کند. شکل ظاهری این دسته از چمن‌ها به دلیل تراکم بالا و الیاف فرمانند جلوه طبیعی‌تر از چمن مصنوعی را تداعی می‌کند.

یکی دیگر از مزیت‌های چمن‌ non-infill کاهش فرآیندهای تعمیر و نگهداری پس از نصب است چرا که چمن‌هایی که نیاز به مواد پرکننده دارند به دلیل جایجایی مواد پرکننده بر اثر تردد طی بازه‌های زمانی فرچه‌زنی می‌شوند تا تمامی مواد به صورت یکسان روی چمن مصنوعی پخش شود.

همچین شستشوی راحت و آسان، به دلیل عدم استفاده از موادپرکننده نیز از مزیت‌های این دسته از چمن‌های مصنوعی است.

زیره و بکینگ چمن‌های non-infill چه ویژگی دارد؟

وجود مواد پرکننده در چمن‌های in-fill باعث افزایش استحکام برای زیره و الیاف چمن مصنوعی می‌شود و به همین منظور از زیره یک و دو لایه استفاده می‌شود اما در چمن‌هایی با قابلیت non-infill به منظور استحکام بخشی بیشتر الیاف چمن، همواره از زیره دولایه با پوشش لاتکس طبیعی استفاده می‌شود وجود لاتکس طبیعی استاندارد سبب افزایش عمر چمن مصنوعی و زیره آن می‌شود.

چمن مصنوعی با لاتکس طبیعی

 از چمن مصنوعی non-infill در چه کاربری‌هایی می‌توان استفاده کرد؟

  • از این چمن می‌توان در کاربری‌های مختلفی همچون:
  • زمین فوتبال آموزشی و تمرینی
  • زمین بازی در حیاط ویلا
  • زمین چمن مصنوعی حیاط مدرسه

و برخی دیگر از کاربردهای تزئینی استفاده کرد.

چه نوع از چمن مصنوعی ویژگی non-infill دارد؟

در صورتی که قصد خرید و استفاده از چمن‌هایی با ویژگی non-infill را دارید می‌توانید از چمن‌های بهاره دانژه با ارتفاع الیاف ۲۵ و ۳۰ میل و یا چمن صحرا با ارتفاع ۲۵ میل استفاده کنید. باید در نظر داشت که انتخاب ارتفاع الیاف می‌تواند این امکان را برای خریداران فراهم کند تا مناسب با سلیقه خود چمن بدون نیاز به مواد پرکننده خریداری کنند.

چمن مصنوعی صحرا

 

چمن مصنوعی دانژه

جدول مقایسه‌ای چمن‌های با مواد پرکننده و بدون مواد پرکننده

چمن با مواد پر کننده و چمن بدون مواد پر کننده

با ما تماس بگیرید

اگر قصد اجرای زمین چمن مصنوعی و اطلاعات تکمیلی‌تر دارید، در روزهای شنبه تا چهارشنبه کارشناسان چمنزار از ساعت ۹ الی ۱۷  آماده پاسخگویی به  سوالات شما هستند. به همین منظور به بخش تماس با ما در  سایت چمنزار مراجعه کنید.

 

محصولات شرکت چمنزار

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

enemad-logo