به دهکده سلامت روان و آموزش خوش آمدید
وقتی در دهکده سلامت روان و آموزش قدم برمیدارید یک احساس متفاوت شما را تحت تأثیر خود قرار میدهد. آن احساس را به تعبیری می توان در یک جمله « آموزش در دل طبیعت آموزنده » خلاصه کرد. در هر سن و سالی و یا در هر شغل و حرفهای که باشیم. هیچ گاه نمیتوانیم خاطرات شیرین مدرسه و زنگهای تفریح آن را فراموش کنیم، چرا که آن روزها تکرار ناشدنی است. با این حال میتوانیم برای فرزندانمان این خاطرات را به نحوی زیباتر بازگو کنیم. شما هم بعد از خواندن این متن خاطرهای از زنگ تفریح خود را به یاد آوردید؟
اگر این طور است با آن خاطره تنهایتان می گذاریم. در عصر جدیدی که ما زندگی می کنیم، آموزش معنا و مفهوم متفاوتی به خود گرفته است، که بخش عمده آن مربوط به مبحث سلامت جسم، ذهن و روان کودکان و تأثیرات آن بر عملکرد آنها اشاره دارد.
اهمیت آموزش در دل طبیعت را فراموش نکنید
بیشتر ما انسانها به طبیعت وابستهایم و این وابستگی کاملاٌ ذاتی و درونی است. طبیعت کرهی زمین زیباییهای خیرهکنندهای دارد. لذا طبیعت پیوسته یکی از ارزشمندترین عناصر خلقت برای حس کردن آفریدگار به حساب میآید. بنابراین چه بسا که بهتر است کودکان ما با ورود به دهکده سلامت روان و آموزش نیز از همان ابتدای یادگیری با طبیعت و نیز احترام به آن آشنا شوند. در کلیه نقاشیهای کودکان استفاده از ارکان مختلف طبیعت به چشم میخورد و این نشان از ارتباط بسیار خوبی است که کودکان از طبیعت میگیرند، پس چرا در فضای آموزش از این موارد استفاده نکنیم؟
اهمیت آموزش در دل طبیعت
کودکان و خانوادههای امروزی اغلب محدودیت فضا دارند و راههای ارتباطی آنها با طبیعت بسیار کم شده است. ریچاد لوو نویسنده کتاب (آخرین کودک در جنگل) این پدیده ” کمبود طبیعت” را به نوعی اختلال نامیده است. این کتاب ذهن خانوادهها را نسبت به تأثیرات مدرن شدن جهان باز کرده است. زندگی خانوادهها حتی به نسبت گذشته تفاوت زیادی ننموده است. چند دهه است که کودکان بیشتر وقت شان را به تماشای تلویزیون می گذرانند. چه روزهایی که کودکان از هیجان بازیهای اینترنتی سیراب میشوند و دیگر به جنب وجوش، تکاپو و بازی های کودکانه علاقه نشان نمیدهند. خانواده غذاهای فرآوری شده با کالری فراوان مصرف می کنند و بدین ترتیب اضافه وزن و چاقی کودکان همواره آنان را میرنجاند.
از کودکتان سوال کنید آیا دوست دارد کف حیاط مدرسهاش پوشیده از چمن مصنوعی باشد؟
در دهههای گذشته پیوند کودکان با طبیعت و چمنزارها بسیار مورد بررسی قرار گرفت و نتایج این پروژهها در غالب دهکده سلامت روان و آموزش یا مدرسه سبز با محصول چمن مصنوعی به اجرا گذاشته شدند. مدارس پویاسازی شده یک مکان عالی جهت افزایش روحیه مسئولیت پذیری،خلاقیت،شکرگذاری به دانشآموزان است، زیرا در این مکان آموزشی، دانشآموزان با دنیای طبیعی و منابع غذایی خود آشنا میشوند.
شاید بتوان روش تحصیل در کنار طبیعت به عنوان دهکده سلامت روان و آموزش را در تعدادی هر چند اندک از مدارس به مرحله اجرا درآورد، اما برای شروع به همین بسنده میکنیم تا مسیر رسیدن به الگوی آموزشی هر روز گستردهتر شود. در دنیای مدرن امروزی اهمیت تشویق کردن دانشآموزان به کارکردن در فضای سبز و در کنار گیاهان رو به افزایش است، این مزایا و سلامتی از این دست، میتواند آموزش و پرورش را در وجود دانش آموزان نهادینه سازد.
مزایای باغ مدرسه چیست
والدین و فرهنگیان بدانند:
- دانشآموزان ویژگیهایی از قبیل تمرکز، صبر، کارگروهی و همکاری را به طور همزمان در این فضاها آموزش میبینند.
- آنها خصوصیاتی همچون اعتماد به نفس و احساس توانایی را به همراه مهارت و دانش جدید در رشد مواد غذایی کسب میکنند.
- حیاط مدرسه متنوع و زیبا میشود.
- از میزان خرابکاری ها کاسته میشود، زیرا دانش آموزان به آنچه که با دست خودشان میسازند احساس مالکیت میکنند.
در این بین میتوان چمنهای مصنوعی را به عنوان عضو جدیدی از خانواده فضای سبز اشاره نمود. امروزه آمار و ارقام ارائه شده از خدمات تکنولوژی و صنایع مدرن حاکی از آن است که استفاده از چمن مصنوعی هر روزه در حال رشد و توسعه میباشد و درست مشابه همان چیزی است که در واقعیت به نظر میرسد.
تأثیرات کاربرد چمن مصنوعی در سلامت روان و آموزش دانشآموزان
حال صرف نظر از زیباییشناسی چمن مصنوعی، در ذیل به تأثیرات آن در سلامت روان و آموزش دانشآموزان میپردازیم:
- بازی کودکان در طبیعت یا مناطق سرسبز نقش تأثیرگذاری دارد، چرا که سبب بالا رفتن ظرفیت خلاقیت و توسعه فکری آنها میگردد.
- حضور کودکان در طبیعت، عملکرد یادگیری آنان را تا میزان قابل توجهی بهبود میبخشد.
یک مؤسسه آمریکایی در آخرین تحقیقات خود اعلام نمودهاست:
مطالعه در فضای سبز موجب افزایش یادگیری دانش آموزان میشود.
به همین جهت در بسیاری از مدرسههای این کشور درسهایی همانند هنر و ریاضیات و زبان را در فضای سبز دهکده سلامت روان و آموزش ارائه میشود. از اینرو فعالیت بدنی دانش آموزان افزایش میباید و سلامتی در جسم آنها جای میگیرد.
زمینهای چمن مصنوعی مدارس میتوانند با تنظیمات خاص خود به صورت دومنظوره یا چند منظوره اجرا گردد.
محاسن کاربرد چمن مصنوعی در مدارس
- ایجاد فضای سبز و بالا بردن شادی و هیجان دانش آموزان.
- ایجاد فضای ورزشی با محدودههای مشخص شده زمین بازی.
برای اینکه بتوان یک چمن مصنوعی، متناسب با خصوصیات مورد نظر برای مدرسه را برگزینیم، مناسبترین راهحل آن است که با اجزای سازندهی چمن مصنوعی آشنا شویم.
اجزای سازنده چمن مصنوعی
- فلت چمن
- فیلر چمن
- شن سیلیس
- گرانول لاستیک
- لایه الاستیک
مزایای استفاده از چمن مصنوعی برای مدارس
- چمن مصنوعی میتواند ترافیک سنگین در حیاط مدرسه را تحمل کند.
- از کودکان و دانش آموزان محافظت میکند تا در هنگام زمین خوردن دچار آسیب دیدگی نشوند.
- چمنهای مصنوعی بدلیل نگهداری بدون هزینه و آسان مقرون به صرفهترین فضای سبز مدارس هستند.
- روحیه شادی و نشاط را در دانشآموزان افزایش میدهد.
امروزه مدلهای مختلف و متنوعی از چمن مصنوعی دو منظوره وجود دارد که میتواند تمامی مدرسه را به دهکدهای زیبا و سرسبز برای سلامت روان و آموزش تبدیل نماید.
نظرات کاربران